Kan man fryse og svede sig til at være lykkelig?

Gus cuben grøn

Kan man fryse og svede sig til at være lykkelig?

I vores moderne livsstil, lever vi i dag i et temperatur neutralt miljø, hvilket vil sige at vi i det meste af vores daglige dag lever i stuetemperatur uden de helt store udsving, (bolig – arbejdsplads – og transportmidlet bilen), og som desværre har vist sig ikke at være sundt for os på den lange bane, og er med virkende til de livsstilssygdomme, som vi har i dag. Det skaber bl.a. mentalt ubalance i vores sind.

Bl.a. er depression en almindelig psykisk lidelse, og globalt set lider mere end 264 millioner mennesker i alle aldre af depression, og for slet ikke at tale om folkesygdommen stress, angst og tiltagende søvnløshed, som mange mennesker i dag lider af.

Derfor vi jeg gerne slå et slag for 11/57 princippet (som jeg selv praktiserer), hvilket vil sige 11 minutters kulde påvirkning og 57 minutters varme påvirkning i ugen. 2 minutters dyp i det kolde vand, 2 til 3 gange ugentligt, og 12- 15 minutters sauna ophold (80 grader) 2 til 4 gange ugentligt.

Når man udsætter sin krop for "micro stress" ved hjælp af kulde og varme påvirkning, giver det en positiv indvirkning på kroppens stofskifte, herunder frigivelse af adrenalin, noradrenalin, dopamin m.v. (signalstoffer og kroppens egen morfin – "lykkestof".) Det gør faktisk ens krop mere modstandsdygtig og robust således, at man i dagligdagen er bedre til at være i fokus, belastning og stress situationer, m.v.

Ex. noradrenalin øges mellem 250 til 530 % ved at dyppe sig i koldt vand og opleve kuldechokket. Noradrenalin er faktisk et af de stoffer, som påvirker vores mentale balance i hjernen, og derved modvirker bl.a. angst, stress, depression og PTSD. Det er faktisk det stof, man forsøger at forøge ved medicinsk behandling af nævnte lidelser, dog med tilhørende bivirkninger af udpræget grad.

Så spørgsmålet er, som jeg startede med: Kan man fryse og svede sig til at være lykkelig, må siges at være et rungende JA! – Spørgsmålet er mere om, man vil lade sig medicinsk behandles, eller bruge naturen til hjælp med kolde dyp i havet, og gå i sauna af og til.

Derfor har vi hos Body-Invest lavet et nyt tiltag, hvor vi tilbyder åndedrætsøvelser, saunaophold med tilhørende dyp i koldt vand således, at ovennævnte sundhedseffekter opnås.

For at gøre det hyggeligt, sjovt og interessant har vi krydret saunaopholdet med saunagus indeholdende skønne æteriske olier/dufte, afslappende musik, en god fortælling, samt spændende belysning.

Vi tilbyder både åbne tilmeldinger, hvor alle kan tilmelde sig. Der er plads til 8 personer ad gangen, ligesom vi tilbyder lukkede arrangementer, hvor grupper (venner, kolleger, familie, m.v.) op til 8 personer kan deltage.

Gå ind på Gus-cuben by Body-Invest på Facebook for tilmelding.